Explosion kampioen Isah Cup

 

Piet1

De Applaus-zoon Explosion zette zojuist de Isah Cup voor zesjarigen naar zijn hand onder Simon Schröder. Een mooi succes voor fokker en eigenaar Piet Keunen, wiens zoon Pieter bovendien overtuigend derde werd met de KWPN-goedgekeurde hengst Entertainer, net achter springkanon Elomas Blue SFN.

Dertien zesjarigen kwamen terug voor de barrage, waarin de sterk springende Elomas Blue SFN (Mr.Blue uit Aitolona elite IBOP-spr v.Tygo, fokker H.A. van der Weide uit Riel) met Wout-Jan van der Schans de beste kaarten had. Het duo sprong opnieuw foutloos in de barrage maar boekte het zesde finaleresultaat, waar een vijfde plek genoeg was geweest voor de eindzege. Die ging nu, overigens ook geheel verdiend, naar de gretige Applaus-zoon Explosion (uit Wajuline v.Numero Uno) van Piet Keunen uit Venlo onder de Duitse ruiter Simon Schröder. Fokker Piet Keunen kon zijn geluk niet op: “Geweldig! We hebben al zoveel meegemaakt met dit paard, er kon niemand op blijven zitten en ik denk dat ie bij een ander er al niet meer was geweest. Maar omdat ik hem zelf heb gefokt en altijd veel vertrouwen in zijn kwaliteiten heb gehad, hebben we doorgezet. En met deze ruiter klikt het heel goed, ze zijn in juni 1.30m gestart en nu hier kampioen! De spanning koste me bijna vijf jaar van m’n leven”, lacht Piet Keunen, die een half jaar geleden de helft van Explosion verkocht aan Stal Hendrix. De leider van de tussenstand, Wout-Jan van der Schans met Elomas Blue SFN (v.Mr.Blue), maakte een hoop eigenaren trots met een prachtige tweede plek in de Isah Cup.

De KWPN-goedgekeurde hengst Entertainer (Warrant uit Shilavsca Fortuna ster prok v.Corland, fokker René Kouwenhoven uit Oldemarkt) gaf zijn visitekaartje af hier op de Isah Cup. Drie goede dagen zag de hengst met Pieter Keunen beloond worden met een derde plek. “Zijn kwaliteiten komen nu echt aan het licht. Wij hebben altijd een rotsvast vertrouwen in de hengst gehad maar hij was vaak nog wat afgeleid. Sinds hij op 1.30m-niveau springt is hij helemaal bij de les en het is echt een droom van een paard!”