Jumping Amsterdam 2015

Dit jaar waren er twee leden van onze club actief op Jumping Amsterdam 2015.
Emma Johansson en Erik Teepen waren de gelukkigen die van start mochten gaan.
Ze hadden zich beiden gekwalificeerd tijdens onze eigen springwedstrijd in november 2014.

Het was weer vroeg dag voor de ruiter/amazone en de meereizende supporters. Emma moest immers om ongeveer half negen starten en daar wilden wij natuurlijk wel bij zijn. De supporters vertrokken om zes uur ‘s morgens. Emma was toen al een tijd onderweg en Erik kon wat later vertrekken omdat hij pas later hoefde te starten.Ondanks het slechte weer hebben wij weinig last gehad van de files die her en der ontstonden en waren ruim op tijd aanwezig om Emma en Erik aan te moedigen op Jumping Amsterdam 2015.

In de klasse L mocht Emma Johansson met Queen Ps starten, maar had helaas op de allerlaatste hindernis een balk. Heel erg jammer voor Emma en de meegereisde supporters voden het heel erg vervelend voor haar. Emma is nog als 14e geklasseerd. Al met al een zeer goede prestatie. Alleen al door aan de start te mogen  verschijnen is al een prestatie op zich.
 
Erik Teepen mocht zelfs met twee paarden aan de start verschijnen.

In de klasse M is hij gestart met Bepke en kwam foutloos door de eerste manche. in de barrage zette hij een zeer snelle tijd neer door de tot dan toe leider eraf te rijden met bijna 4 seconden. Hij realiseerde een super snelle tijd van 30,84 seconden. Hij werd al door de supporters gezien al winnaar. Echter de volgende ruiter gooide roet in het eten door een nog snellere tijd neer te zetten van 30,43 seconden. Door dit resultaat werd Erik tweede in de klasse M. Super gereden door Erik. Hij werd daarna natuurlijk gefeliciteerd door alle meegereisde supporters.

De tweede crack van Erik, Zepper, mocht starten in de klasse Z. In de eerste manche maakte hij echter een klein foutje en de balk bleef helaas niet liggen waardoor Erik 4 strafpunten moest incasseren. Ondanks een zeer snelle tijd wist hij zich dus niet te plaatsen voor de barrage en werd uiteindelijk als 13e geklasseerd.

Na afloop hebben we weer een heerlijk diner genuttigd met bijna iedereen die meegereisd was en konden daarna terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige dag. Zeker weer voor herhaling vatbaar. Dus ruiter en amazones, succes in de kwalificatiewedstrijden en op naar Jumping Amsterdam 2016!

Op facebook staan enkele foto’s en filmpjes van Emma, Erik en een impressie van deze dag.